Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná

Adósok jegyzéke

A TORNALJA VÁROSSAL SZEMBENI ADÓFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGET ELMULASZTÓK JEGYZÉKÉNEK KÖZZÉTÉTELE

A kommunális hulladék és apró építési hulladék után fizetendő helyi adókról és helyi illetékről szóló 582/2004 Tt. sz. törvény és Az adókezelésről szóló 563/2009 Tt. sz. törvény (Adózási szabályzat), valamint a további törvénymódosítások értelmében Tornalja Város az alábbi adókat kezeli: ingatlanadó, ebadó, közterület-használati adó, termékárusító automaták utáni adó, játékgépek utáni adó, szállásadó, kommunális hulladék és  apró építési hulladék után fizetendő helyi illeték. Az adókezelésről szóló 563/2009 Tt. sz. törvény valamint a további törvénymódosítások értelmében Tornalja Város (a továbbiakban adó- és illetékkezelő) nyilvántartja és vezeti az adóalanyokat, végzi az adóztatást, az adóellenőrzést és behajtja az adóhátralékokat.
Az adók és illetékek behajtása terén kialakult az adókezelőnél kialakult kedvezőtlen helyzetet nagyrészt azok az adóalanyok okozzák, akik ismételten – akár néhány éven keresztül is – nem teljesítették az adó- és illetékkezelővel szembeni adófizetési kötelezettségüket.
Tornalja Város közzététel céljából kidolgozta azon adóhátralékosok jegyzékét, akik összesített adótarozása előző év december 31-ével természetes személy esetében meghaladja a 160 eurót, jogi személy esetében az 1 600 eurót. A várost mint adókezelőt ezen intézkedésre  az 563/2009 Tt. sz. törvény   2 bek. 52 § és a későbbi törvénymódosítás jogosítja fel.
Az adóhátralékosok jegyzékét az adók alábbi felosztása alapján készített táblázatban tesszük közzé: ingatlanadó, ebadó, közterület használata, hulladékkezelési illeték és egyéb helyi adók.  
Az adósok jegyzékének közzétételével az adó- és illetékkezelő erkölcsi nyomást kíván gyakorolni nevezett adóhátralékosokra azzal a céllal, hogy ezeket az adótartozásokat maradéktalanul behajthassa.


 


Slovenská verzia

15753213

2019.09.17 van
Főoldal